Meisje met de parel

Het leukste van mijn interieur zijn wel de dingen die ik zelf heb gemaakt. Het idee dat je er tijd in hebt gestoken, het persoonlijk is én niemand het heeft vind ik heel tof! Al jaren maak ik veel dingen in mijn interieur zelf maar toen was ik mijn blog nog niet begonnen…

Eerder had ik namelijk al kunst voor aan de muur gemaakt met deze borduurringen. Dat zag er toen zo uit:

Dit heeft toch een behoorlijke tijd aan mijn muur gehangen maar ik vond het nu te wit en wilde iets met wat meer statement aan mijn al witte muur. Ook heb ik de laatste tijd wat meer donkere tinten in mijn interieur toegevoegd omdat dat wat meer body geeft dan al dat wit en goedbedoelde Scandinavische.

Nu heb je al twee ideeën van me gehad over je nieuw te creëren muurkunst. Je kunt natuurlijk elke willekeurige plaat, thema of fotoserie gebruiken. Laat je creativiteit het bepalen!

Dus… let´s go!
Wat heb je nodig?
Zorg dat je een stapeltje hebt van de print als je, zoals in mijn geval, er voor kiest om één afbeelding te nemen. Daarnaast kun je zelf bepalen hoeveel ringen je wilt gaan gebruiken. Als je één afbeelding opknipt is meerdere wat kleinere ringen heel mooi. Dan kun je inzoomen op details. Ga je, zoals mijn eerste voorbeeld, voor een aantal kleinere afbeeldingen dan moeten de ringen niet te klein zijn want dan valt het in het water.
Natuurlijk heb je verder nog de voor de hand liggende dingen nodig zoals een schaar en een pen.
STAP 1
Pak een willekeurige ring en bepaal je eerste deel van de afbeelding. Logischerwijs begon ik met haar gezicht want het voelde niet zo sympathiek dat door midden te knippen :). Leg de ring over het stuk wat je wilt ´selecteren´ en trek een lijn rond de ring met een onopvallende penkleur.
STAP 2
Schroef de ring open en leg de afbeelding over de binnenring. Dan klem je hem er tussen door de buitenring er overheen te duwen. Zorg dat je dit stevig aandrukt want dan spant het papier zich netjes en anders krijg je vouwen. Schroef de ringen weer aan elkaar.
STAP 3
Nu even omdraaien en het uitstekende papier er afknippen. Je krijgt het niet helemaal weg dus ik vouw het kleine randje dan altijd nog even naar binnen.
TADAAAA…! Je eerste deel van je kunstwerk is nu af. Voelt goed hè?

Dit blijf je herhalen tot je hele kunstwerk af is.

Hier is mijn eindresultaat:

Ben benieuwd wat jij er van maakt en hoe het bij jou aan de muur staat! Laat het me weten op Instagram!

Liefs, Maaike Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *