Ontbijtspot – Lilith

Al een tijd was ik op zoek naar een fijne plek waar ze nog echte American Pancakes maken. Dan bedoel ik niet die uit een pakje.. En daar was Lilith! Beroemd in Rotterdam en dat merk je ook want toen wij op zondag binnen kwamen voor een late lunch (rond een uurtje of 2) werd ons verteld dat een tafeltje zeker wel 40 minuten wachten was. Behoorlijke domper als je je er op verheugt..! We vonden een plek in de zithoek op de Chesterfield. Hier konden we namelijk direct terecht en kletsen we bij met een lekker glas wijn. Tegen de tijd dat we waren bijgepraat was er een eettafeltje vrij en konden we doorschuiven.

Dit Rotterdamse pand wordt gesierd door een tekst van een echte Rotterdammert op de gevel. De stadsdichter en nachtburgemeester Jules Deelder. Die overigens om de hoek woont bij deze toffe hotspot!

Hoe ik Lilith nu het beste kan omschrijven weet ik niet precies. Ze worden geroemd om het ontbijt maar er is ook een spectaculair uitziende dinerkaart. Dit terwijl de inrichting weer erg lijkt op een soort modern bruin café. Qua interieur is het een smaakvol bij elkaar geraapt zooitje (dit bedoel ik aardig..;-)). Er zijn heel veel hele mooie vintage spullen te vinden en de bar is werkelijk een pronkstuk! Heb mijn hele bezoek me afgevraagd waar je zoiets op de kop zou kunnen tikken.

Naast dat we een lekker glas Chenin blanc hadden besteld, nam mijn gezelschap blini’s met zalm en spinazie.

Zelf twijfelde ik heel erg tussen de special; Pumpkin Pancakes met salted caramel sauce (waarom klinkt alles beter in het Engels..?) en mijn uiteindelijke keus. Dit waren fantastische, traditionele, American Pancakes en je kon er allerlei toppings bijbestellen. Mijn keuze werd banaan en bacon waarbij ze standaard nog room doen. Echt ontzettend lekker!

Ik ga snel weer!!

Je vindt Lilith op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *