Restaurant InStock

Mijn ‘must visit’-lijst is enorm lang. Er zijn zó veel leuke tentjes waar ik echt nog moet gaan eten. Het lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond schieten. Het is nu natuurlijk de trend om biologisch (of zelfs vegan) te eten, bewuster te leven en bezig te zijn met gezonde voeding. Daarnaast gaat het ook weer beter met de economie waardoor mensen meer buiten de deur gaan eten. Zelf ben ik nooit fan geweest van een kleffe boterham in je tas voor tijdens de lunch maar wat dat betreft maak ik me wel schuldig aan verwend gedrag. Ik haal vaak tussen de middag een broodje of liever nog; lunchen buiten de deur! Op een werkdag is dat bijna onmogelijk omdat ik werk in een zeer inspiratieloze wijk, maar dan koop ik onderweg iets.

Toevallig was ik vorige week voor mijn werk in Den Haag. Ik ging wat eerder dan mijn afspraak was, zodat ik nog wat leuke dingen kon bezoeken. Met trek struinde ik door de straatjes vond ik dit toffe concept; InStock. Het beloofde een goede lunch te worden!

InStock is een restaurant met een super mooie visie. Ze willen namelijk voedselverspilling tegen gaan. Dit willen ze letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten. Zo verspreiden ze landelijk hun visie door catering, foortrucks en maar liefst drie restaurants (Utrecht, Den Haag en Amsterdam). Daarnaast koken ze met overschotten die ze krijgen van verschillende supermarkten en producenten. Ze hebben ook altijd de ‘oogst van de dag’. Een wisselend gerecht die ze ter plekke bedenken met de ingrediënten die die dag over waren.

Ik bestelde een ijskoffie en wentelteefjes met bananen- kiwi compote. Super lekker!

Grappig feitje: Op hun website is te lezen hoeveel kilo voedsel ze al hebben gered. Tof!

Het restaurant is heel ruim opgezet en eenvoudig ingericht. Er is gebruik gemaakt van een metalen constructie en ditzelfde materiaal zie je weer terug in de tafels en stoelen. Elke tafel had een leeg frisdrank flesje met wat bloemetjes er in. Hier geldt zeker less is more!

Je vindt InStock op het Buitenhof 36.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *