Binnenkijken bij mij

Natuurlijk kan ik een kijkje in mijn huis niet achterwege laten! Zeker niet als ik steeds roep zo’n passie voor interieur te hebben!

Laat ik beginnen met vertellen dat ik in een hofje woon ergens in Zuid Holland. Het is een huurhuisje van 48m2 met 2 verdiepingen. Het is mini maar het is zo ontzettend slim ingericht! Zo heb ik bijvoorbeeld 2 wc’s en 2 slaapkamers. De keuken zit onder de trap waardoor er goed gebruik is gemaakt van loze ruimte.

Ik ben hieraan gekomen via via. Je kunt namelijk alleen bij ons op het hofje wonen als je wordt voorgedragen door een zittende of, in mijn geval, vertrekkende bewoner. Toen ik hier voor het eerst binnen liep op 1 januari 2014, was ik meteen verliefd op het karakter van het huis! Het is misschien heel klein maar zo voelt het niet en dat komt door de indeling maar ook vooral door de hoogte.

Qua interieur; ik vind ontzettend veel tof op het gebied van woonstijlen. Zo heb ik de wens om ooit een soort hotel-gevoel te creëren in mijn huis. Denk aan rijke stoffen, designermeubelen, hoogpolige tapijten, glashaard en een hele luxe uitstraling.

Maar toch kom ik op de een of andere manier altijd uit bij een meer Scandinavisch interieur met botanische invloeden.

Kijk mee! Ik klets je in onderstaand blog door mijn huisje heen.

Dit is George op de helft van mijn voordeur haha! Grappig feitje is dat George geboren is op 04-04-2014!

In de loop van de tijd hebt ik veel spullen verzameld van mijn interieur. Aantal dingen van Marktplaats en mijn bank kocht ik bij Ikea. Dat vind ik toch hygiënischer als dat nieuw is. Verder koop ik veel bij verschillende low budget zaken zoals Sostrene Grene, Wibra en Xenos. Daarnaast ben ik echt fan van H&M Home en Hema. Daarnaast heb ik designeritems van Lammers en Lammers en kocht ik recentelijk servies van HKliving.

Mijn tv meubel heb ik zelf gemaakt van Ikea kastjes en underlayment. Super easy!

Ik haal het liefst bloemen uit mijn tuin! Helaas is het in de winter haast niks!

De kleur op de muur heb ik pas. Hiervoor is het 3 jaar een soort oud rose geweest. Het verbaast me dat ik in al die jaren niet heb willen verven want ik ben snel uitgekeken en dan wil ik weer iets anders.

De koelkast was een tweedehandsje. Niet echt heel mooi meer dus ik heb er zelf een DIY project van gemaakt. Gewoon met krijtverf geverfd en met krijtstiften de prints getekend naar voorbeelden van Pinterest. Alles bij elkaar heb ik dus een ‘nieuwe’ koelkast voor onder de €10,-

Van de tweede slaapkamer heb ik een inloopkast gemaakt. Voor een knus geheel heb ik, met een restje oude muurverf, het plafond geverfd.

De slaapkamer is zo gezellig door het schuine dak en de balken! Het hoofdbord heb ik gewoon met washitape op de muur geplakt!

Dit was een korte tour van mijn huis en interieur. Vind je het leuk om dagelijks updates te krijgen volg dan mijn Instagram.

Ik lees graag in de reacties wat je er van vindt!

Liefs, Maaike

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *